Over het IPBK
Over po√ętische bedrijfskunde
Nieuws van het IPBK
Schrijfsels
Stimularia
Ingezonden brieven
Activiteiten van het IPBK
Agenda
Esthetiek van organiseren
Het po√ętische in organiseren
Bronnen
Contact

Waarom po√ętische bedrijfskunde? (1)


 
Omdat het ontregelt.
Omdat het ontroert.
Omdat het er (ook) is.
Omdat het ruimte schept.
Omdat het niet nuttig is.
Omdat het geweld in schoonheid vangt.

 

Waarom Po√ętische Bedrijfskunde?


 


 

Waarom po√ętische bedrijfskunde? (2)


 
1) Het po√ętische verwijst naar een esthetische beleving van de wereld van management en organisatie. Dat wil zeggen naar een zintuiglijke ervaring van die wereld: horen, zien, ruiken, voelen en proeven. Iets is dan mooi of lelijk, lekker of vies.

2) Het po√ętische verwijst verder naar het talige karakter van bedrijfskunde: het spreken en schrijven over de wereld van management en organisatie als een taalspel. Dat taalspel kan omschreven worden als 'sociale po√ęzie'.

3) Tot slot verwijst het po√ętische naar de rol van po√ęzie en kunst in het algemeen: prikkelen, uitdagen, tot nadenken stemmen, aan het lachen maken, ontroeren, bekritiseren, verleiden, misleiden, troosten, bekoren, in verwarring brengen, verzet bieden; po√ętische bedrijfskunde (of beter: het IPBK) wil deze rol vervullen in de wereld van management en organisatie.

 

Wat is po√ętische bedrijfskunde? (2)


 
Po√ętische bedrijfskunde is een liefhebberij die openlijk of heimelijk, beroepsmatig en/of in de vrije tijd kan worden beoefend. Het IPBK wil een bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling van deze vorm van liefhebberij.

 

Wat is Po√ętische Bedrijfskunde? (1)


 
Po√ętische Bedrijfskunde is een bedrijfskunde die ontstaat ten gevolge van een po√ętische blik op de wereld van management en organisatie. Het is een bedrijfskunde die oog heeft voor het unieke, overbodige, wonderlijke, absurde, on(be)grijpbare, dromerige, mysterieuze en nutteloze in die wereld. Het lezen van po√ęzie of het tot zich nemen van andere stimularia kan helpen die blik te ontwikkelen. 

 


 
zoek      terug      print

 
Serviced by eeZZy EeZZy Website vs. 5.9.4  ©2002-2019 FRIZZBEE Web Services